Nieuws Samenwerking Wilde Ganzen

In 2024-2025 werkt Niketan opnieuw samen met Wilde Ganzen.

Al 26 jaar biedt Niketan zorg en onderwijs aan kinderen met een handicap, dit doen we in gebouwen die al enige tijd staan en met materialen die al een ruime tijd meegaan. Het is van belang dat we de kinderen een veilige en uitnodigende omgeving bieden die hun zintuigen prikkelt en hun ontwikkeling stimuleert. Een plek die veilig is bij een aanhoudende klimaatcrisis, veilig van erosie, overstromingen en cyclonen. Een plek waar ze plezier kunnen hebben, waar ze het leuk met elkaar hebben, waardoor vriendschappen ontstaan. Dit is erg waardevol omdat dit in het gewone leven vaak erg lastig blijkt te zijn voor deze kinderen. 

Ook hebben onze kinderen deskundige en betrokken begeleiders nodig die in staat moeten zijn om opleidingen en verdiepingscursussen te volgen. Niketan kijkt niet alleen naar het kind, maar ook naar het gezin en zijn directe leefomgeving. Daarom organiseren wij bijeenkomsten in gemeenschappen en werken we samen met reguliere basisscholen, gezondheidscentra en ziekenhuizen.   

Ons werk is nooit af. Er worden nieuwe kinderen met een handicap geboren en bij andere kinderen zullen handicaps zich openbaren als gevolg van ziekten of ongelukken.  

Niketan kan dit werk alleen doen dankzij donaties van particulieren, familie- en vermogensfondsen. Dit jaar vermeerdert Wilde Ganzen donaties aan Niketan voor bovengenoemde kostenposten. Dat betekent dat uw euro in één klap 0,50 cent meer waard wordt.  

 

Wilde Ganzen

Nieuws

19 september 2024 Recht op seksuele voorlichting

Net als jongeren zonder een beperking, willen jongeren met een verstandelijke beperking ook graag praten over seksualiteit. Ook…

Lees verder

19 september 2024 De situatie in Bangladesh

2024 is in Bangladesh tot nu toe een…

Lees verder