Nieuws Onze aanpak in Corona tijd

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Het is voor iedereen een onzekere en soms angstige tijd. Wij, onze medewerkers en kinderen in Bangladesh hopen dat u en uw geliefden gezond zijn en zullen blijven.

De corona maatregelen hebben ook een grote impact op het leven van de kinderen die wij ondersteunen. De meeste ouders werken als dagloner en zijn nu hun inkomen kwijt. Het directe gevolg is dat ze geen voedsel meer kunnen kopen en er dus geen drie maaltijden per dag meer op tafel komen. Thuis werken is geen optie. Daarbij is ‘social distance’ niet eenvoudig wanneer je in een overbevolkt land woont, en speciaal in een sloppenwijk in Dhaka. Veel gezinnen wonen met 5 tot 10 mensen in een veel te klein huisje. Waterpunten en WC’s worden vaak met meerdere gezinnen gedeeld.  Het grootste deel van de bevolking  heeft geen zorgverzekering of toegang tot zorg. Er zijn slechts 127.000 ziekenhuisbedden en 400 IC bedden in het hele land voor een bevolking van 170 miljoen mensen.  Artsen en verpleegkundigen weigeren hun werk te doen en het aantal sterfgevallen is onbekend. De Bengaalse overheid heeft een flink noodpakket beschikbaar gesteld, maar de nood is te groot. Er dreigt een humanitaire ramp.

Onze kinderen met een handicap zijn extra kwetsbaar, zij hebben vaak al een zwakke gezondheid en zijn afhankelijk van anderen voor dagelijkse zorg. Daarbij kunnen ze slachtoffer van huiselijk geweld zijn, hetgeen toe neemt in meer stressvolle situaties zoals tijdens deze crisis. De impact van de bescherm-maatregelen om corona besmetting te voorkomen is ook groot. Onze scholen en centra zijn dicht, huisbezoeken zijn niet meer mogelijk.

Onze aanpak in Corona tijd

Wij staan in nauw contact met onze medewerkers om na te gaan met welke problemen zij en de gezinnen die ze ondersteunen, te kampen hebben. Hiervoor hebben we een monitoring tool ontwikkeld. Trots zijn we op het alternatieve programma dat in korte tijd gemaakt is. Alle leerkrachten en therapeuten houden drie keer per week telefonisch contact en geven de families advies rondom Corona maatregelen. Ook nemen ze activiteiten door die de ouders thuis met hun kind kunnen doen. Dat kan gericht zijn op het stimuleren van taal, het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden of het stimuleren van de lichamelijke ontwikkeling. Leerlingen krijgen thuis de les map ‘mijn omgeving’ en de leerkrachten sturen kleine video boodschappen gerelateerd aan dit thema naar de kinderen. Wanneer nodig sturen we de families noodpakketten in de vorm van voedsel en hygiëne producten. Unilever doneerde hiervoor 15.000 stukken zeep. #metelkaarvoorelkaar

De kinderen hebben uw hulp juist nu nodig

 

Doneer eenmalig 40 euro, zodat wij een gezin een maand lang te eten kunnen geven. (20 kilo rijst, 4 kilo linzen, 20 kilo aardappelen, 2 kilo uien, olie, zout, groenten en schoonmaakmiddelen)

Alleen met z’n allen kunnen we er het beste van maken. We hopen dat we snel ons dagelijks werk weer op kunnen pakken, maar richten op nu op noodhulp.

Helpt u ons?! Doneer, start uw eigen actie of deel onze GoFundMe actie.  Al uw donaties worden door Wilde Ganzen verdubbeld.

Namens de kinderen; HEEL HARTELIJK BEDANKT

 

 

Nieuws

3 december 2024 FEEST: 25 jaar Niketan en samenwerking met DRRA

Eindelijk was het zo ver, met een jaar vertraging vanwege politieke onrusten konden we het 25-jarig jubileumfeest van…

Lees verder

3 december 2024 Nieuwe voorzitter

Ruim 10 jaar was Rutger-Jan Schoen de voorzitter van Niketan. Onder zijn visie werd besloten dat Niketan naast…

Lees verder