Verhaal Ayesha

Mijn naam is Ayesha en ik ben veertien jaar. Ik heb een lichte spastische verlamming. Tot voor kort werd ik door buren en community uitgemaakt voor kreupele.

Ik was een stil meisje met weinig zelfvertrouwen. Ik volgde de training seksuele voorlichting en leiderschap. Nu ga ik als ervaringsdeskundige naar scholen. In 10 scholen in Daulatpur wordt het Runa boekje gebruikt, een waargebeurd verhaal wat gaat over een meisje met een spastische verlamming. Om het verhaal van Runa nog meer inhoud te geven, heb ik op 10 scholen in de klassen 3,4 en 5 mijn levensverhaal verteld. Hoe ik werd nageroepen, dat andere kinderen op school niet naast mij wilde zitten en/of spelen en hoeveel pijn mij dat deed. De kinderen hingen aan mijn lippen, het was muisstil in de klas als ik mijn verhaal vertelde. Ze vonden het zielig voor mij, en na mijn les vroegen de kinderen mijn telefoonnummer, ze wilde me graag bellen, ze vonden mij dapper en een goede leerkracht.

Als ik nu leerlingen van een van de scholen tegenkom, dan groeten ze me en noemen ze mij madam. Ik een madam, een half jaar geleden was ik nog die kreupele. Ik weet nu wel wat ik later wil worden, ik vond het lesgeven zo gaaf, ik word later leerkracht.

Ayesha

Lees ook het verhaal van Jiasmin