Nieuws Learning brief: Seksuele voorlichting in Bangladesh.

Niketan biedt sinds 2016 seksuele voorlichting en wil met deze learning brief de eerste indicatieve resultaten en de potentiële impact van ons werk aantonen.

Jongeren met een beperking hebben vaak minder autonomie en privacy. Ze hebben minder mogelijkheden om te experimenteren en dingen zelf te ontdekken, en dat geldt al helemaal met seksualiteit. Ze zijn minder weerbaar en voorbereid. Door een gebrek aan toegang tot seksuele voorlichting, lopen jongeren met een beperking meer seksuele risico´s, zoals: seksueel overdraagbare infecties (soa’s), gedwongen huwelijken, abortus, sterilisatie en gender gerelateerd geweld. Zonder adequate seksuele voorlichting kunnen jongeren met een beperking ook afwijkend seksueel gedrag ontwikkelen.

Seksuele en reproductieve gezondheid is een complex en controversieel onderwerp in Bangladesh, vooral als het gaat om mensen met een complexe beperking.

Deze Learning Brief is gebaseerd op kwantitatief bewijs. Het is een positief verhaal dat naar voren komt op basis van observaties tijdens projectbezoeken en interviews met belanghebbenden en begunstigden.

Veel leesplezier

PDF van learning brief

Nieuws

19 september 2024 Recht op seksuele voorlichting

Net als jongeren zonder een beperking, willen jongeren met een verstandelijke beperking ook graag praten over seksualiteit. Ook…

Lees verder

19 september 2024 De situatie in Bangladesh

2024 is in Bangladesh tot nu toe een…

Lees verder